English version
 
»
Uvodna strana
»
Osoblje
»
Oprema
»
Iz naše prakse
»
El. identifikacija
»
O psima
»
O mačkama
»
On-line saveti
»
Mapa grada
» Kontakt formular
» Galerija
» Video - Klinika vet
 

Vakcinacija pasa i mačaka protiv besnila i mikročipovanje kućnih ljubimaca.

 

BackHome predstavlja sistem elektronske identifikacije kućnih ljubimaca. Sistem se sastoji iz tri dela: mikročipa koji se ugrađuje u Vašeg kućnog ljubimca, baze podataka o kućnom ljubimcu i skenera (čitača) pomoću kojeg se identifikuje kućni ljubimac.

Mikročip se inplantira pod kožu Vašeg kućnog ljubimca i u njemu je sadržan jedinstveni 15-cifreni broj koji predstavlja identifikacioni broj Vašeg kućnog ljubimca tako da je apsolutno isključena mogućnost pojave dva ista broja.
Mikročip je smešten u tanku kapsula koja je sačinjena od visoko otpornog stakla koje je biokompatibilno (za tkivo tolerantno). Implantira se ispod kože pomoću injektora koji je sačinjen od troakara i potiskivača. Proces je potpuno bezbolan i ne zahteva anesteziju.

Mikročip ispod kože životinje je potpuno neaktivan i ne poseduje nikakvu energiju, sem pri identifikaciji skenerom (
prelaskom pored kože onog dela gde se mikročip nalazi) kada emituje niskofrekventne radio talase i vraća  nazad radio talas koji skener prepoznaje i na čijem ekranu od tečnog kristala se očitava jedinstveni identifikacioni broj. Ceo proces traje nekoliko desetina milisekundi. 

Taj broj se već nalazi u bazi podataka (baza podataka se formira pri samoj ugradnji mikročipa) i potpuno je jednostavno nakon toga doći do podataka o samoj životinji, vlasniku i td. Bazi podataka se može veoma jednostavno pristupiti preko interneta, kao i vršiti određene izmene podataka u njoj tipa promene vlasnika, adrese i sl.
preko ovlašćenog administratora baze.

Konačno elektronska identifikacija u praksi ima mnogo prednosti, recimo ako se Vaš kućni ljubimac izgubi ili bude ukraden mogućnost da ga pronađete je velika. Zemlje u našem okruženju su elektronsku identifikaciju uvele kao obaveznu tako da pri putovanju van zemlje sa kućnim ljubimcem još na samoj granici će biti izvršena provera dokumentacije koja vam je potrebna za izvođenje kućnog ljubimca iz zemlje a elektronskom identifikacijom će se dokazati da su dokumenta izdata upravo za njega.

Mikročipovi marke Virbac iz sistema za elektronsku identifikaciju kućnih ljubimaca BackHome koje mi koristimo su izuzetnog kvaliteta i standardizovani su prema propisima Evropske unije (ISO 11784/11785).

Kompletan program hrane i opreme za kućne ljubimce, vitamini i ostali prateći program poznatih svetskih brendova tipa Royal Canin, Hills, Eukanuba ...
Kompletan asortiman lekova, pomoćnih i lekovitih sredstava, dezificijensa i premiksa svih domaćih i vodećih stranih proizvođača.
 

Hiil's

Royal  Canin

Eukanuba

 
Copyright © 2004. SRBOVET doo
desing & powered by ZuJaVaC |DbaseHosting™|